Materijal i izrada
Čelična rolo vrata od punih čeličnih lamela izrađena su od profilisanog čeličnog lima Č-140, pocinkovanog i plastificiranog u željenu boju. Čelični paneli lamelastog izgleda su čirine 105 mm, blago reljefne površine. Vrata su visoke tehnološke izrade, ne pucaju na kiši, snegu i imaju izuzetno dug vek trajanja..
Sigurnost
Zaključavaju se specijalnom centralnom bravom (ručno pokretanje, do 3 m širine roletne), koja je ugrađena tako da ih je nemoguće obiti, polomiti i sl. Postoji i mogućnost ugradnje dodatnih ušica za katanac.
Način pokretanja i dodatna oprema
Mogu se pokretati ručno i uz pomoć elektro motora sa daljinskim upravljačem. U slučaju nestanka električne energije prelazi se na mehaničko pokretanje.
Postoji mogućnost ugradnje foto-ćelije, svetlosne signalizacije, automatskog zatvaranja na tajmer...
Primena
Najviše se koriste kao garažna vrata ali se isto tako ugrađuju na servise, lokale, radnje i slične objekte.
Kombinacija sa perforiranim lamelama i rolo mrežama
Moguće su kombinacije rolo zastora sa punim i perforiranim lamelama (radi ventilacije garaže npr.), kao i kombinacije punih lamela sa mrežama bilo kog tipa.
Rolo vrata u potpunosti od nerđajućeg čelika-inoxa se rade
po meri i zahtevu. Mogu biti kombinacija rolo mreža i punih
lamela ili potpuno zatvorenog tipa samo od punih lamela.
Materijal i izrada
Čelična rolo vrata sa tipom mreže pravougaonog oblika izrađena su od ravnih čeličnih cevi (Ø14 ili 18 mm) naizmenično spojenih spojnicama širine 20 mm, na međusobnom rastojanju cevi od 60, 100 ili 120 mm. Spojnice su naizmenično postavljene duž cevi i to na međusobnom rastojanju 400 mm. Kao rezultat ovakvog načina spajanja dobija se mreža koja ima izgled zida od naizmenično naslaganih cigala. Čelični zastor mreže je obostrano plastificiran u željenu boju.
Rolo vrata sa sinusoidnim tipom mreže izrađuju se od čeličnih cevi Ø14 mm i punih čeličnih cevi Ø8 mm naizmenično isavijanih u obliku sinusoide, spojenih spojnicama širine 20 mm, tako da se dobijaju okca visine 120 mm i širine 200 mm.
Sigurnost
Zaključavaju se specijalnom centralnom bravom ili katancem. Centralna brava ima posebno ojačan uložak sa ručicom za podizanje, tako da ih je praktično nemoguće obiti, polomiti i sl.
Način pokretanja i dodatna oprema
Vrata se takođe mogu pokretati i uz pomoć elektro motora sa daljinskim upravljačem ili tasterom. U slučaju nestanka električne energije, prelazi se na mehaničko pokretanje deblokadom motora pomoću sajle. Daljinska komanda daje vam sigurnost i komociju prilikom korišćenja. Motor je malih dimenzija.
Primena
Ova vrata idealna su za velike otvore kakvih ima u šoping centrima, super marketima, za lokale itd.